Funk Police : Stab The Stable (Cutter Amer Records) 2024

Ez váratlanul ért. Mármint, hogy kábé a semmiből itt a második Funk Police lemez. Tizenhárom év telt el az első album a ‘Hot We Are Funk We Play‘ óta, ami nekem ilyen alap lemez a kétezertízes évekből. Az akkori felállásból két embert (Nafi – The Dreams stb.stb.stb. és  Guillaume – The Feeling Of Love stb.stb.stb) annyira bírtam, hogy belehallgatás nélkül rendeltem meg azt a lemezt egyből, nem is bántam meg. Az a fajta Suicide-hoz és Blues Explosion-höz hasonlító no wave/funk/noiserock hibrid azóta is egyedi és kurvajó.
Ez a mostani gorombábbnak, mocskosabbnak tűnik, így pár hallgatás után, de egyenes folytatása az előző lemeznek szerintem.
Van benne egy adag PIL, és Malaria!, de ott a Soft Cell / Human League féle fasza pop is nyomokban, mint ahogy a korai The Ex szerű minimál punk és valami nagyon elbaszott dub. De, az egész totál Funk Police!

A srácok a ‘ La Grande Triple Alliance Internationale de l’Est ‘ nevű kollektíva tagjai, amely kollektíva már vagy húsz éve végez aknamunkát a kultúra nevében a felszíni világ alatt. Ha meglátod a háromkersztes logot, az biztos valami izgalmas dolog lesz, az hótziher!

 

az új album >> ITT <<

 

a Funk Police koncerten jórégen:

 


OSZD MEG / SHARE:

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.