Night Slaves : Acceleration Prose (Swimming Faith Records) 2024

Kicsit időutazás ez a négyszámos Ep. Vissza olyan ’86-’87-be (de inkább még korábbra), helyileg mondjuk Nyugat-Németországba vagy Kanadába, tehát a D.A.F. és a Skinny Puppy hazájába, egy sötét kis pinceklub legmélyére, ahol néhány furcsa alak táncol olyan zenékre amit a punkok utálnak mert nincs benne gitár, a darkoknak túl táncos, a táncolni-bulizni vágyók meg be sem tennék a lábukat egy ilyen helyre.
A felállás is klasszikusnak mondható: két szinti és ének meg dobgép. De (számomra) szerencsére nem EBM (electronic body music), annál jóval változatosabb és élőbb az egész produkció. Emberibbnek is lehetne mondani.
A duo egyik tagja John Toohill ismerős lehet innen-onnan. A kazettát megjelentető Swimming Faith Records-ot ő igazgatja és játszik mindenféle zenekarokban pl. a talán főzenekarnak tekinthető Science Man-ben, vagy az Ismatic Guru-ban (róluk >> ITT << írtunk korábban). Számomra a másik zenész,  David Kane teljesen ismeretlen volt eddig, bár úgy láttam már 1981-től lemezeket adott ki (szerintem Toothill akkor még meg sem született) különböző zenekarokkal például a Celebates-el.

 

bandcamp >> ITT <<
facebook   >> ITT <<
video         >> ITT <<

 


OSZD MEG / SHARE:

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.