Kárpátalján a Beregi-tóparton. „A III. Nemzetközi Horgász- és Halászléfesztivál keretein belül haltisztítási versenyt is rendeztek. Ebben a versenyben kizárólag férfiak vettek részt! S a legügyesebbek alig két perc alatt birkóztak meg a feladatukkal. Ezért díjakat és csókot kaptak a nőktől és személyesen a zsűri fejétől, Csizmár Saroltától.
Eközben a vendégeket beregvidéki folklór együttesek szórakoztatták, akik magyar és cigány táncokat adtak elő.
A nagybaktai Erdélyi János csapatával együtt szürkemarhából főzött gulyáslevest egy 150 literes fazékban (amit bográcsnak hívnak). Ebből egy nagy adag 30 hrivnyába került.
A helyi állatkertben úgy helyi, akárcsak egzotikus madarakat is lehetett látni – struccokat és pávákat. Egyébként ünnepség közben az egyik strucc tojt egy hatalmas tojást, amely azonnal serpenyőre került.
Nagyon finom halászlevet főzött sajátkezűleg a beregszászi járási tanács feje, Andrij Bihari.”
Olekszandr Vorosilov teljes képes riportja ITT olvasható.