Red Mass : A Boy And His Robot (Spacecase Records) 2023

A montreáli Red Mass-nek a 2023-as évben egészen pontosan ez a hatodik kiadványa, egy 12″ minialbum, egy cd-r (arról >> ITT << írtunk.) és három kazetta után ez a legújabb egy három számos 7 inches kislemez.
De ezen a tempón esetükben nem nagyon kell meglepődni, magasról szartak ők mindig az zeneiparban úgymond megszokott formulákhoz. Eleve nem is zenekarnak tartották magukat 2008-as megalakulásuk óta, inkább valamiféle művészeti kollektívának amiben az évek során eddig száz különböző művész vett rész, egyetlen fix pont Roy Vucino dalszerző/gitáros/énekes. Nemrég találtam meg a fiókom alján két a4-es lapot amin az akkori (2008) myspace oldalukról kinyomtatott bemutatkozásuk, egy manifesztum jellegű szöveg található. Az ott lefektetett koncepcióhoz azóta is tartják magukat. RESPECT!

 

Az első egy jófajta soul punk, garage rock dal ami eméleztet Timmy Vulgar (Clone Deffects, Human Eye) dolgaira. A másodiknál is Timmy ugrik be, olyan mintha feltennél valami jól ismert lemezt, csak közben elfelejtetted, hogy egy órával azelőtt bekaptál egy bélyeget és azért tűnik annyira furcsának. A harmadik egy tökéletes 60’s psy-garage szám nagyon jó női énekkel.
Úgyhogy ez egy hagyományosabb felfogásban készült kislemez, nincs az a gyönyörű káosz ami szintén jellemző a Red Mass-re, amikor egy dalon belül ugrálnak a pszichedelikus rockból a black metalba onnan folkba és onnan a dark popba, satöbbibe.

 

Nekem a borító is nagyon bejön, ami szintén Roy munkája.

 

 

mind a három dal        >> ITT <<
Red Mass facebook     >> ITT <<
Red Mass instagram   >> ITT <<
Red Mass bandcamp  >> ITT <<
Red Mass spotify         >> ITT <<

 


OSZD MEG / SHARE:
Címkék / Tags: ,

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.