Ritkán vezet eredményre amikor egy angol név jelentését megpróbáljuk kiszótárazni, főleg, ha szokványos szótár helyett az Urban Dictionary szleng-adatbázisában kutakodunk, ám
a soron következő RNR666 buli
egyik fellépője,  Jimmy Trash esetében meglepően pontos eredményt hozott a rendhagyó próbálkozás:

JIMMY: highly attractivee person. Someone who is caring, loving and will always be there for you. any girl would be lucky to be dating a jimmy. also very sexy and erotic. You’ll easily fall in love with his personality.

TRASH: a term for a person who is dirty and stupid. Often the same as whitetrash, but any race can be trash.

jimmy t und big d

Öröm és boldogság lesz ezt a félőrültet rászabadítani Budapestre…

…vagy kettőt, mármint a Jimmy Trash and Big Daddy Mugglestone két tagját, Jimmy Trash -t és Big Daddy Mugglestone -t. Az elektromos orgona+dob felállású zenekar afrikai ritmusokra pakolja a SUICIDE (’70 -es  New York-i szinti punk banda) legmocskosabb szinti hangzását, az ének és az előadásmód pedig baptista szertartásokra emlékeztet. Koncertjeik felszabadult jókedvet és rémületet egyszerre válthatnak ki a közönségből, a voodoo ütemek bibliai idézetekkel pedig tovább növelik a bizonytalanságot és a káoszt.

Big Daddy Mugglestone 1981 ben született az Egyesült Államokban, élete 13 éves korában vett drámai fordulatot amikor születésnapjára kapott egy Fostex 4-track recorder-t, amin elkezdett felvételeket készíteni. Ezek, a többnyire dob és ének/szöveg hangkollázsok, sokszor a Ween zenekar dolgaira emlékeztető idióta kis darabok voltak. Ezek a korai felvételek később megjelentek Mugglestone saját, Valis Records nevezetű kiadójánál, ‘Mugglestone Remix Archives Vols. I & II’ címen. Jazz zenekarokban játszott, egyetemen néprajzot, népzenével kapcsolatos dolgokat hallgatott, 2000-ben pedig Afrikában és Ázsiában tanult illetve dolgozott. 2003-ban Prágába költözik, 2005-től pedig Berlinben él, ahol aztán igazi termékeny időszak kezdődik számára, ami a mai napjainkig tart.

big-daddy-mugglestone

‘The Mugglestone Revue’ név alatt régi, ’20-as – ’30-as évekbeli amerikai slágereket ad elő. A ‘The Mugglestone Jubillee Singers’ néven futó performaszai vallási prédikáció és hittérítő jellegűek. ‘Mugglestone Hi-Fi’ a DJ alteregója, szívesen játszik privát házibulikon de akár meleg házasságkötések alkalmával is, kizárólag 7 iches kislemezekről. ‘Professor Mugglestone and The History of Science’ projectjét a kísérleti fizika és a low-tech elektronika találkozásának tartja, jelentsen ez bármit is. A 2000-es évek közepén tagja volt a Assdroids nevű punk-metal-break core duónak, manapság egy német pszichedelikus world rock zenekarban, a Scared Trvelers -ben is dobol. Újabban van egy igen érdekes projektje is, amit Raw Capella-nak nevez. 
jt

A csapat másik fele, az ausztrál születésű, de Berlinben élő Jimmy Trash is egy érdekes figura. Vele pár éve ismerkedtünk meg egy RNR666 bulin, akkor éppen úton volt a Balkán kis falvaiba, hogy anyagot gyűjtsön réges-régi népszokásokat bemutató dokumentumfilmjéhez, a‘Roots in The Heart’-hoz.

Az akkori találkozáskor nem is került szóba, hogy zenél is, pedig a Mugglestone-al közös zenekaron kívül játszik még a The Gunpowder Temple of Heaven-ben, a Jimmy Trash Orchestra-ban, de fellép öregek otthonában, vagy éppen együtt zenél kényszerházasság elől Németországba menekült afrikai ikerpárral és Berlinben van egy saját mini fesztiválja, a Trash Fest.

OSZD MEG / SHARE:

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.